Missie en visie

Met de beheerde speeltuinen willen we een belangrijke bijdrage leveren aan talentontwikkeling en positieve gezondheid voor elk kind en een veilige plek bieden.

Eveneens willen we een bijdrage leveren aan het ontmoeten en verbinden van buurtbewoners. Daarnaast bieden we een plek voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en bieden de mogelijkheid tot activering en participatie van vrijwilligers.

Soort werkzaamheden

De Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) is een overkoepelend orgaan voor zeventien speeltuinen in Enschede. De SES draagt zorg voor deze speeltuinen. Elke speeltuin beschikt over een speeltuinbestuur, een speeltuinbeheerder en vrijwilligers. Samen zijn zij actief om in de speeltuin activiteiten te organiseren voor kinderen en bewoners uit de buurt.

Soorten functies

Werkzaamheden waaraan gedacht kan worden zijn;

 • Tuinman
 • Gastheer/gastvrouw
 • Administratieve werkzaamheden
 • Chauffeur
 • Klusser en enthousiastelingen.
 • De Stichting Enschedese Speeltuinen wil 17 levendige speeltuinen met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. De eerste speeltuin in Enschede, de “laaresch” is in 1926 ontstaan en is nog steeds onderdeel van de stichting. Ondertussen zitten we dus op 17.

  Spelen is het belangrijkste onderdeel van een gezond leven. Kinderen oefenen hun motorische vaardigheden door te klimmen, rennen en te vallen. Door te spelen leren kinderen allerlei dingen die ze de rest van hun leven nodig hebben, zoals vrienden maken, delen en omgaan met tegenslagen. Maar bovenal maakt spelen kinderen positief! Kinderen worden blij van buitenspelen en zijn vrolijk.

  De Stichting Enschedese Speeltuinen biedt kinderen een uitdagende, toegankelijke maar vooral ook een veilige en goed onderhouden speeltuin waar ze kunnen spelen en bewegen. Naast een speelplek voor kinderen willen de speeltuinen een ontmoetingsplek zijn voor de buurtbewoners van alle leeftijden.

  Bedrijfsinformatie

  Jupiterstraat 7, 7521 JH Enschede
  www.enschedesespeeltuinen.nl
  Aantal medewerkers:
  De Stichting telt 20 medewerkers met een dienstverband en een wisselend aantal vrijwilliger tussen de 200 -250.
  Vestigingen:
  Het hoofdgebouw van de stichting is aan de Jupiterstraat 7 in Enschede. Voor de locaties verwijzen we jullie naar de link: https://www.enschedesespeeltuinen.nl/2951/0/locatie-speeltuinen

  Acquisitie naar aanleiding van deelname aan deze campagne als sociale werkgever en eventuele vacature, wordt niet gewaardeerd.

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
  Een campagne in Twente en omstreken!