Vind je het leuk en waarom?
Bij Hardick heb ik een prettige werkplek waar mensen er voor elkaar zijn. Hier kan ik werken aan mijn doelen om weer enigszins vertrouwen te krijgen in mezelf en in het werken. De collegialiteit die beloofd werd die is er ook. Ik voel mij hier prettig en serieus genomen. Binnen Hardick is mij direct een betaalde mogelijkheid geboden. Vanuit mijn angst om fouten te maken had ik nog wel wat argwaan, maar gezien de aanpak en sfeer binnen Hardick heb ik er vertrouwen in dat ik hier de ruimte krijg om te groeien. Ik ben nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gefietst. Dit is super natuurlijk. Er zijn lastige momenten geweest waarbij ik misschien in het verleden wel weg zou blijven. Dit is niet gebeurd en daar ben ik trots op. Dit is een stuk groei die er nu al is.

Ik had vroeger niet geroepen dat ik dit zou gaan doen in mijn leven, maar voor waar ik nu sta is dit helemaal passend en kan ik aan mezelf werken. Het voelt als een juiste match. Wat de toekomst gaat brengen is niet duidelijk. Ik zit voor nu op mijn plek. Ik weet dat er intern ook mogelijkheden zijn om je door te ontwikkelen. Ik wil voor nu eerst dit onder de knie hebben en dan kijken we wel verder.

Wat zou je aan andere werkgevers willen zeggen over het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?
Diploma’s zeggen niet altijd alles. Ga in gesprek met mensen die er een tijd uit zijn geweest en geef ze een kans zich te bewijzen. Bij het aanbieden van het juiste werkklimaat zal iemand kunnen groeien. Doordat ik me hier veilig voel merk ik dat ik ontwikkel en een bijdrage kan leveren.

De een heeft hierbij wat meer begeleiding nodig dan de ander, maar dit is in een later stadium terug te draaien en dan pluk je er de vruchten van. Wat ik zeker belangrijk vind is dat er draagvlak moet zijn op de werkvloer. Een werkgever kan sociaal willen ondernemen maar hij heeft de werkvloer nodig om dit mogelijk te maken.

Reactie Hardick
Wat kun je zeggen over het functioneren van Tobi?
Toby heeft zijn draai snel gevonden lijkt het. Hij werkt al redelijk zelfstandig en durft dingen op te pakken en indien nodig te vragen. Hij heeft ons tot nu toe overtuigd met zijn werk.

Naast dat jullie het sociaal ondernemen een warm hart toedragen. Kun je ook iets vertellen over de voordelen die er zijn door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven? Mensen die een kans krijgen die ze zelf niet zagen of begrijpen, kunnen zich sterk ontwikkelen. Dat is mooi voor hen zelf, maar dat geeft ook jarenlang een betrokkenheid naar ons bedrijf die heel waardevol is.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een campagne in Twente en omstreken!